Mano dienoraštyje daromas remontas. Atsiprašau už iškilusius nepatogumus. :}

2009-04-30

Japoniško knygos: ne broliai Murikami.

Visi turime skirtingų maniakiškų polinkių. Pavyzdžiui aš negaliu pradėjus skaityti kokią nors knyga sustoti, kad ir kiek darbų ar reikalų turėčiau. Knygos numalšina mano liūdesį, numušą pradėjusią kilti temperatūrą ir išgydo peršalimą.. įkvepia ką nors sukurti ar priverčia apmąstyti savo gyvenimą... ir šiaip - skaitymas tai jėga ir malonumas, kurį įstojimas į lietuvių filologiją vos nesužlugdė. :o

Tai gi pastarosios dvi mano perskaitytos knygos turi du keistus sutapimus - jas parašė asmenys, kurių pavardės yra Murikami ir abudu yra japonai. Aš specialiai jų nesirinkau, neieškojau, bet viena knyga man pateko į rankas už du litus blusų turguje, o kita - per eilinį išpardavimą knygyne.

Ryu Murikami 69. Perskaičiau šią knygą per 3-4 valandas, kai jaučiausi persišaldžiusi ir pradėjau karščiuoti, geriant karštą arbatą ir klausantis bosine gitara grojamos gamos. Kokios knygos tikėjausi - tokią ir gavau: lengva, paprasta, gal truputį paaugliška, bet labai maloni skaityti, rekomenduotina visiems, kurie nenori neiko rimto skaityti, o nori tik atsipalaiduoti su knygele rankoje. Įvertinimas: 7 iš 10.

Haruki Murikami Prisukamo paukščio kronikos. Šiai knygai įveikti prireikė keturių dienų su pertraukomis, per kurias stengiausi naujuosius namus paversti panašius ne į sandėlį, o nuosavus namus. Užkabinanti knyga. Kiekvienas perskaitytas skyrius tik dar labiau skatina norą sužinoti kaip įvykiai klostysis toliau. Intriguojantys veikėjai bei įvykiai, kurie taip keistai persipyne vienas su kitu, kad kartais net apatinis žandikaulis atvėpsta. Seniai skaičiau tokią įtraukiančią knygą. Rekomenduoju visiems, kurie skaitydami mėgsta pamąstyti ir kuriuos traukia mistiškoji mūsų gyvenimų dalis. Įvertinimas: 9 iš 10.

2009-04-25

Kraustymosi įpatumai.

Trečias kartas nemeluoja? Tikėkimės... nes jau pradėjau jaustis tartum mes būtume du klajojantys čigonai (atsiprašau ROMAI) šiame pasaulyje... daiktai pakuojami, perpakuojami, išpakuojami: netrukus tapsiu šios srities profesionalė. Tikrai tikrai. O dar tas nesuprantamas daiktų daugėjimas kiekvieną kartą, nors ir atrodo, kad nieko per pusmetį ir neįsigijom, bet kai reikia viską pervežti iš taško A į tašką B, tai vos sutelpam į sunkvežimį. :? O kas toliau? Baisu ir pagalvoti... Tikėkimės trečias kartas nemeluos ir mes šiame butuke, esančiame ant mano gimtojo kalno ir kaip tyčia dar mano gimtojoje gatvėje, užsibūsime daugiau nei pusę metų... na, dar labai maloniai kutena mintis tas faktas, kad pagaliau gyvensime tik dviese ir nereikės dalintis su niekuo nei vonios, nei virtuvės ir nebereikės grūstis viename kambaryje, o galėsime keroti po abu kambarius... :) jaučiuosi laibai laiminga, nors manęs laukia labai labai sunki išsipakavimo savaitė. Tikėkimės išgyvensim ir tai.

2009-04-18

Apie gimtadienį Jurbarke.

Tai gi buvome nuvykę pasveikinti vienos senos Viliaus draugės su gimimo diena. Pasveikinom, suvalgėm "paveldą", džiaugėmės katėmis, pažaidėm domino ir Alias, pamiegojom, pasivaikščiojom ir šventė baigėsi. Čia kelios akimirkos:


2009-04-13

Pasivaikščiojimas Panemunės parke į kairę.

Pirmos iš tiesų šiltos pavasario dienos, kai pakanka tik švarkelio ant pečių, šilkinės skarelės ant kaklo ir mylimo vyro šalia... kai gali eiti ir valgyti ledus bei mėgautis saule...


Viskas tuo ir pasakyta...