Mano dienoraštyje daromas remontas. Atsiprašau už iškilusius nepatogumus. :}

2009-09-28

Pomidorų pyragas.

Pagrindui paruošti reikės: 250g kvietinių miltų, 150g sviesto, 0,5 šaukštelio druskos, 2 šaukštų vandens (galima į tešlą įmaišyti maltų raudonėlių: bus kvapnesnė)
Įdarui: 3 (aš dėjau 6) didelių pomidorų, 40g svogūnų laiškų (kas valgo), 100g fermentinio sūrio (aš dėjau 150g), 100g džiūvėsėlių, 2 kiaušinių, 2 šaukštų miltų, 200ml pieno, 1/2 šaukštelio druskos, 1/4 šaukštelio muskatų, susmulkintų raudonėlių.

Sukapokite sviestą su miltais (masė turi būti trapi). Įberkite druskos, raudonėlių, įpilkite vandens, suminkykite tešlą. Mažiausiai pusvalandį laikykite šaldytuve. Pomidorus supjaustykite ir sumaišykite su smulkintais svogūnų laiškais, tarkuotu sūriu ir džiūvėsėliais. Inde išplakite kiaušinius ir sumaišykite su miltais bei pienu. Pagardinkite druska, pipirais ir muskatais, įberkite smulkintų raudonėlių. Kiaušinių mišinį sumaišykite su pomidorais. Iškočiokite tešlą ir dėkite į 24cm skersmens, sviestu išteptą kepimo formą. Ant tešlos supilkite įdarą. Kepkite 190 C laipsnių  temperatūros orkaitėje 45 minutes. Prieš pateikdami palikite 10 minučių atvėsti.



Skanaus!

2009-09-26

The Moon Band Punto picoje

Kad ir labai labai trumpas, bet tai buvo pirmasis The Moon Band oficialus koncertas. Valio!!!!! Repeticijos veltui nenuėjo. :}


Mano bosistas...

2009-09-20

Mamutei.

Ši diena tikrų tikriausia šventė: mano vienintelei ir nepakartojamai močiutei jau 85 metai. :D Todėl ir vėl kepam paslaptingąjį šokoladinį tortą ir dar puošiam mažučiais baltais chriznatemų žiedais.



Diena pasitaikė šilta ir saulėta, todėl visai nesinorėjo kiurksoti kambaryje. O kol visi su visomis vaišėmis kraustėsi į lauką, aš nutariau pavedžioti kitą giminės ilgaamžę.

(čia Tapsė)

O čia kiti trys jos draugai:

(čia Niuksas)

 (čia Tigras)
















(čia Druska)


 Viskas buvo labai smagu: na, kaip ir priklauso tokiam garbiam jubiliejuj. visi žaidė (kas keisčiausia daugiau suaugę nei vaikai), šoko, valgė ir šiaip kvailiojo, juk tikrai ne kasdien vienintelei mūsų Mamutei sueina aštuoniasdešimt penki (nors ji juokaudama visada kartoja, kad jai buvo ir bus tik dvidešimt keturi).

O čia dar kelios linksmos akimirkos iš šios šventės:



 

 

 

 

O dabar laukiam jau kito Mamutės gimtadienio, kurių tikiuosi bus dar labai daug. :}

2009-09-12

Receptas gurmaniškiems pietums.

Jei netyčia turite pažįstamų, kurie užsiima medžiokle (bėja aš ją smerkiu), arba turite galimybę įsigyti gabalėlį šernienos, tai nepraleiskite progos ir pasiruoškite nuostabų kepsnį.

Jums reikės: Gabalėlio šernienos, pakelio sviesto, šviežių prieskoninių žolelių (petražolės, krapai, bazilikas, laiškinis česnakas etc.), nedidelis česnakas, porą šaukštų alyvuogių aliejaus, šviežiai maltų juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, druskos.

Į dubenį sudedame sviestą, nuplautas preiskonines žoleles, nuluptas česnako skelteles, supilame aliejų ir sutriname viską trintuve iki vientisos masės. Pasūdome ir paskaniname pipirais. Šia mase įtriname mėsą ir paliekame šaldytuve kokią valandą ar daugiau. Kai prieskoniai pakankamai įsigers į šernieną, ją suvyniojame į kepimo popierių ir pašauname į įkaitusią orkaitę.
Prie šio patiekalo labai tinka keptos bulvės, pagardintos aitriosiomis paprikomis, bei šviežių daržovių salotos.



Skanaus!

Tarp rudėninių gėrybių.

Hmm... kažkodėl man sunkiausia pradėti... todėl ir pradėsiu nuo pokalbių apie globalinį atšilimą ir jo akivaizdžius padarinius Lietuvoje: t.y. naujų gyvūnų, tiksliau vabalų atsiradimą Lietuvos laukuose. Akivaizdus to pavyzdys yra širšvoris. (Kai rasiu daugiau informacijos, būtinai ja pasidalinsiu)



Patariu jo nečiupinėti, nes labai jau skaudžiai jis kanda..

O po rimtų kalbų, prasidėjo smagioji dalis:



Manau, kad bet kuri moteris/mergina/mergaitė, kuri tik myli gėles, mane supranta, kodėl aš tokią gausybę jų prisirėžiau... :}

2009-09-06

Vis dar apie derlių..


Kai pasisodinau du balkoninius pomidorus, aš nesitikėjau, kad jie taip gerai augins savo saldžiarūkštes uogytes...