Mano dienoraštyje daromas remontas. Atsiprašau už iškilusius nepatogumus. :}

2010-03-28

Apie naujumus.

Hmm.. Vilius nusipirko naują gitarą..


..o aš gavau dažų dėžutę ir teptuką...


Nes labai labai seniai svajojau apie mėlyną langą!!!!!!! Jėėėė!!!

P.S. Nelabai kokybiša nuotrauka, bet esmė aiški. :)

2010-03-23

Plikyti pyragaičiai.

Nesu aš didelė saldumynų gerbėja, bet ruošti juo labai labai mėgstu. Aišku aš dar esu labai labai menka "konditerė", bet vis vien stengiuosi. Šį kartą nusprendžiau paruošti mano mamos antrajam gimtadieniui (ilga istorija, kodėl mano mama turi du gimtadienius, todėl jos nepasakosiu) plikytų pyragaičių. Mano mama, kaip ir aš (turbūt reikėtų sakyti atvirkščiai), nėra didelė šokolado gerbėja, todėl šis desertas, mano nuomone, turėjo jai patikti (ir patiko). Receptą radau čia, tik mano nuomone reikėtų gamintis bent jau trečdaliu daugiau kremo, ypač, jai Jums patinka, kai pyragėlis nebūna "pustuštis". Begaminant šiuos pyragėlius supratau, kad nesu labai įgudusi dirbant su konditeriniu maišeliu, todėl teko truputį pasinervinti ir pavargti, kad pyragėliai neatrodytų "išsprogdinti", ir kad ir kiek mane mano brangiausiasis tikino, kad svarbiausia skonis, o ne išvaizda, aš vis vien plušėjau, kol gavosi bent jau šiek tiek gražesni plikyti tešlos kamuolėliai. Tada sustačiau juos į piramidė ir va koks "tortas" gavosi.


Galbūt jis nesigavo tobulos išvaizdos, bet bent jau buvo tikrai skanus. :)

P.S. pyragaičių gražumas priklauso tik nuo sugebėjimo dirbti su konditeriniu maišeliu, todėl man dar reikia mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis.

P.P.S. Sveikinu savo Mama su antruoju, oficialiuoju gimtadieniu!

2010-03-05

Vakarienė iš nieko.

Ar Jums būna, kad norit ką nors ypatingo pagaminti, o vėjai švilpia ne tik piniginei bet ir šaldytuve? Man tai dažnai būna. O čia dar ir proga, kai romantiškos vakarienės norisi. Juk net trys mėnesiai kaip susituokę. Ir dar Vilius prieš mėnesį paruošė tokią nuostabią vakarienę. Ech.. eilinį sykį atsidūsti ir eini peržiūrėti turimų maisto produktų atsargų ir verdi košę iš kirvio. Gavosi taip:

Pekepinta vištiena:

Reikės kokios nors vištienos, kuri guli šaldiklyje, prieskonių pagal skonį.

Apverdam  vištieną, nusausinam, susmulkinam ir pakepiname keptuvėje su prieskoniais.

Daržovių apkepėlė:

Susirandam kokių nors daržovių, gulinčių šaldytuve (aš radau brokolį, gabalėlį cukinijos, bulvę, morką), fermentinio sūrio gabalėlį, kiaušinį, šlakelį pieno, šaukštą miltų, prieskonių.

Supjaustom daržoves, bulvę, morką bei brokolius trumpai paverdam vandenyje, kad suminkštėtų, susidedam visas daržoves į kepimo formelę, užpilame kaiušinio, pieno bei miltų paliniu, paskanintu prieskoniais, apibarztom tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepam įkaitintoje orkaitėje. Skanu su gietinėlės bei svieto padažiuku.

Dar iškepiau bandelių, kurių tešla gulėjo mano šaldiklyje jau kurį laiką. Dar truputis šviežių daržovių, šviežiai spaustų obuolių-morkų-serbentų-braškių sulčių.. ir va, visa vakarienė gavosi... na, kukloka, bet geriau nei nieko. :)


Bet man vakarienė ne vakarienė, jei kokio nors deserto nėra. Jis, kaip ir visa vakarienė, buvo paprastas.

Desertui prisireikė:

Trinų braškių (dar kartą lendam į šaldiklį), ledų (ir vėl lendam į šaldiklį), kelių šokoladinių saldainių (sutarkuotų), pabarstukų (kad gražiau atrodytų) ir plikyto kremo.

Plikyto kremo receptą rasite čia. Visas deserto sudedamąsias dalis gražiai sluoksniuojame į desertines taures ir papuošiame tarkuotu šokoladiniu saldainiu bei pabarstukais.


Net Mėjai atrodė skaniai (ypač ta dalis, kur vanilinių ledų yra)


Visiškai nieko ypatingo, bet buvo gera ir jauku.. gal net truputį skanu.. nes kartais ir kirvį kalima iš tiesų skaniai paruošti. ;)